5 tips när du åker elscooter i regn

Det första tipset du ska tänka på om du ska åka elscooter i regn är att se till att ha en elscooter som är vattentät så att inte någon elektronik går sönder i elscootern. Det vore inte så roligt.

 

Många väljer nog att inte åka i regnet eftersom först och främst så regnar det vilket inte alltid är skönt. Samtidigt kan det vara halt och då kan du ramla lätt och skada dig själv.

 

Det andra tipset du bör tänka på är att se till att du har riktigt bra däck som har bra fäste i vägen så att du inte skulle ramla direkt om du bara skulle svänga lite. Förstås så kommer du förmodligen ramla om du svänger för skarpt i regnet ändå.

 

3e tipset är att du ska se till att du har en väldigt stabil elscooter som inte vältar för minsta lilla. Innan du köper en elscooter så är det bra att kolla på elscooterkollen.se  där de har olika tips för elscootrar.

 

Om du väljer att köra i regnet trots att du inte har världens bästa grepp eller inte stabil alls. Så rekommenderar vi att du tar på dig lite mer kläder än vanligt så att om du skulle ramla så kommer du inte skada dig så mycket. Bättre att vara på den säkra sidan.

 

4e tipset är att se till att hålla extra mycket avstånd till andra fordon i närheten ifall att du skulle ramla i regnet om du kör på till exempel en gata i Stockholm bredvid alla bilar.

Sista och 5e tipset är att undvika väglag som du vet kan vara mer hala än andra. Till Exempel plattor i stan kan vara bra mycket halare än asfalten. Så välj rätt väg när du kör i regnet.

 

Elscooterkollen förklarar mer om alla tips och lägger ut nya artiklar varje vecka om olika ämnen som kan vara bra att veta när man ska köra elscooter eller annat el fordon.

Utöver artiklar så har de massvis av information om el scootrar och även mer tips som kan hjälpa dig att köra din elscooter lättare i vardagen.