Åldras med värdighet med anti age och antirynkkräm

Att åldras med värdighet är någonting förmodligen alla vill, så väl på insidan som på utsidan. För att ge ditt yttre en ärlig chans att möta åldern med värdighet så kan det vara bra att skapa en bra grund och börja använda anti age-krämer i god tid. Vi berättar mer om hur du kan åldras med stil genom användande av anti age och antirynkkräm.

Skydda huden

Innan vi berättar om anti age och antirynkkräm vill vi ge ett råd som gäller alla oavsett ålder. En riktigt bra början för att åldras med stil är att skydda huden genom att dagligen använda ansiktsvård med solskyddsfaktor. På så vis kan du motverka fina linjer, rynkor och pigmentering som kan uppkomma genom att huden exponeras för sol och UVB/UVA-strålning. Även fast det kanske kan kännas onödigt att använda solskyddsfaktor dagligen i Sveriges ofta solfattiga klimat, så är solskyddet ändå en viktig del för att motverka ålderstecken och hålla huden fräsch, jämn och pigg.

Använd fukt

När du vill bibehålla en spänstig hy med god elasticitet så är fukt en viktig del i din dagliga hudvårdsrutin, helst både morgon och kväll. När huden åldras blir det yttre hudlagret tunnare och din hy får allt svårare att behålla just fukt. Detta kan ge upphov till en grövre hy med torrhetsrynkor och ett mer fårat utseende. Att ta hand om din hy och regelbundet använda produkter med ingredienser som ger långvarig återfuktning och näring, exempelvis hyaluronsyra och vitamin C, är en av nycklarna till att behålla en vacker lyster och en ungdomlig spänst.

Anti age produkter

Det finns många olika typer av anti age produkter för ansiktet att välja mellan, så väl dag- och nattkrämer som olika skönhetsverktyg och ansiktsmasker. När de aktiva ämnena tränger in i huden är det inte ovanligt att en stickande och hettande känsla uppstår. Denna effekt är normal och avtar med tiden.