Ajax larmsystem – När hemlarm blir hobby

För alla oss som älskar hemelektronik, som anser att hemelektronik är en hobby. För oss som älskar hemautomation och detaljer så finns nu ytterligare en passion, nämligen Ajax hemlarmsystem. Ett hem och företagslarm utöver det vanliga.

 

Att köpa larm ska vara roligt

Låt oss enas om en sak. Det har aldrig varit roligt att köpa larm och larmsystem. Processen tas ifrån oss som har hemelektronik som intresse. En säljare kommer ut, tittar på huset eller lägenheten och rekommenderar ett litet larm för en (oftast hög) fast månadsavgift. Vi beställer och det kommer hem en ”installatör” som skruvar upp larmet och dess komponenter på väggar och i tak. Installerar larmet i appen. Lämnar över det till dig och går därifrån. Vi som har hemelektronik som hobby vet att 90 procent av nöjet nu är fråntaget oss. Glädjen ligger ju i att få hem larmsystemet, packa upp det och INSTALLERA DET! Det är det vi går i gång på. Att få tänka, planera och installera själv. Att klara det själv utan onödig hjälp. Äntligen har vi prylgalningar ett larm som passar oss som hand i handske, Ajax, fantastiskt snygga och enkla men ändå avancerade larmsystem.

 

Beställa ditt larm

Det finns ett par riktigt bra sajter om Ajax larm där vi som användare och konsumenter kan läsa på och förstå möjligheterna med larmet. Det finns återförsäljare som gjort pedagogiska videos som steg för steg förklarar hur du sätter ihop ett larm och upplyser om möjligheterna som du har. Dessa möjligheter verkar dessutom vara oändliga. Varje produkt, från centralenhet till kameradetektor ser dessutom otroligt snygga ut och finns tillgängliga i både svart och vitt.

Ajax är inget lågprislarm men en stor fördel med Ajax larmsystem är att du kan köpa ett överdimensionerat larm för mindre pengar än ett standardlarm från alla andra leverantörer. Du slipper dessutom abonnemangskostnaden.

 

Packa upp ditt larm

När du får hem ditt Ajaxlarm blir du positivt överraskad redan när du ser produktkartongerna. De är så snyggt designade så att du tappar andan och det är svårt att inte dra liknelser med Apples paketeringar. När vi väl öppnat så ser vi det vackrast formgivna larmsystemet som gjorts och detta är ingen överdrift. En person som är helt ointresserad av larm och hemelektronik blir oavsett fascinerad av de rena linjerna och de blanka ytorna.

 

Installation

Enheterna i Ajax larmsystem installeras enkelt med den kostnadsfria Ajaxappen. Du skannar QR-koden, namnger enheten, skruvar upp den på väggen, klart! Naturligtvis så finns det massor med inställningar som du kan pilla med som personifierar ditt Ajaxlarm, exempelvis fördröjning för larmutlösning vid huvudingång osv. Om vi missat det innan så inser vi nu också att Ajax har enorma automationsmöjligheter. Exempelvis kan vi med hjälp av Ajax socket enkelt tända och släcka belysning vid utlösta larm etc. En annan unik funktion för oss tekniknördar är möjligheten till fukt och vattenskydd. Med hjälp av Ajax LeaksProtect kan vi utlösa larm om enheten kommer i kontakt med fukt och väta. Vill vi dra det ett steg längre, vilket vi entusiaster gärna vill, så kan vi koppla Ajax Relay mot en magnetventil som helt enkelt stänger av vattnet i huset om fukt uppstår. 

Sammanfattningsvis så är installationen enkel men magiskt rolig. Det sköna efter installation är att Ajax larmsystem fungerar klockrent. Larmet gör precis det som det ska, skyddar våra hus och fastigheter. 

 

 

Handhavande och larmstyrning

Det är barnsligt enkelt att konfigurera Ajax larmsystem i Ajaxappen och du styr också med fördel ditt Ajaxlarm i samma app. Pålarmning, avlarmning och aktivering av nattläge görs med ett enkelt knapptryck på några få sekunder. Du kan enkelt integrera familj, släkt, grannar och vänner med olika rättigheter vilket minskar behovet av en larmcentral. Om du ändå vill ha larmcentral så går det enkelt att ansluta larmet mot de flesta aktörer på denna marknad.

 

Sammanfattningsvis

Ajax larmsystem är larmet för oss som gillar design och hemelektronik med möjligheten att själv bestämma. Det är larmet som ger oss den säkerhet vi behöver och larmet är enormt prisvärt. Du kan bygga ett larm som är rätt dimensionerat för dina behov och det är enkelt att komplettera och bygga ut vilket gör det framtidssäkert utan höga och onödiga månadsavgifter.