Allt du behöver veta om att skriva ut etiketter

Att märka upp produkter och varor, det görs enkelt med hjälp av etiketter. När det gäller etikettutskrift, så kan det vara smart att ha en egen printer. En där du då kan skriva ut etiketter på egen hand.

Vad är produktetiketter?

Produktetiketter är utformade för att särskilja produkter på marknaden. De finns i ett obegränsat utbud av former och storlekar men har vanligtvis ett varumärke, produktnamn, produktbeskrivning, ingredienslista, bruksanvisningar och annat.

De skiljer sig från streckkodsetiketter på försäljningsställen och e-handelsfraktetiketter för vilka det räcker med en dedikerad termisk etikettskrivare. Produktetiketter är utformade för att fånga en konsuments uppmärksamhet, öka försäljningen, förbättra varumärkesuppfattningen och så vidare. Av denna anledning är det oerhört viktigt att ha högkvalitativa produktetiketter då de är din produkts första intryck.

Produktetiketter är också en nödvändig del av processen för att få ut din produkt på marknaden.

Hur gör du produktetiketter?

För att skapa den perfekta produktetiketten, överväg den storlek och formetikett du vill ha. Mät din behållare och testa olika storlekar och former tills du hittar rätt passform. Det finns ingen produktetikett som passar alla och inget rätt eller fel val.

Kom sedan igång med designen. Det finns dussintals etikettdesignprogram online som du kan använda för att skapa rätt utseende för ditt företag. Du kanske också vill lägga ut projektet på en grafisk designer eller ge ditt interna marknadsföringsteam ansvaret.

När du har en design i handen är det dags att ta reda på logistiken för din etikettproduktion.

Alternativ för etikettutskrift

Du har två huvudalternativ för företag i varje steg av processen: outsourca jobbet eller skriv ut produktetiketterna själv. För att göra det, så är det smart att satsa på en bra etikettskrivare. Detta finns det många varianter av idag. Fundera på vad för slags etikettutskrift det är du vill göra och välj sedan en etikettskrivare som passar det behovet.