Att tänka på vid val av gitarr

Att handla ditt första instrument bör vara det första steget i en livslång resa med lärande och inspiration. Det kan också vara förvirrande eftersom alla musikinstrument finns i så många olika märken och modeller. Om du köper din första gitarr kommer du att ställas inför val som vilken storlek gitarren du ska köpa ska ha, ska du ha en akustisk eller elektrisk, eller om du ska investera i ett nytt eller begagnat instrument. Även om det finns många variabler som kan påverka ditt beslut, är det viktigaste att hitta en gitarr som låter bra, ser bra ut och känns bra att spela på. Vi berättar mer om vad du ska tänka på.

Välja rätt är svårt

Det finns otaliga stilar av gitarrer tillgängliga, och alla har sina egna personligheter och smaker. Framför allt ska instrumentet inspirera dig och få dig till att vilja träna oftare. Från att bestämma mellan typer och stilar, till att bestämma mellan vilka gitarrstorlekar att köpa, kommer denna gitarrköpsguide att förenkla processen. Köp en gitarr hos DanGuitar men välj med omsorg.

Elektrisk gitarr (elgitarr)

Av alla typer av gitarrer är elgitarrer den överlägset mest populära stilen som används i modern musik. Elektriska apparater producerar bara det svagaste ljudet på egen hand, men när de väl är anslutna till en förstärkare öppnar de upp en värld av potential för en mängd olika ljud. Dessa gitarrer används främst inom rock, metal, pop, blues, jazz, country och R&B.

Akustisk gitarr

Akustiska gitarrer är byggda för att producera ett fylligt ljud utan elektrisk förstärkning. Av alla typer av gitarrer används de oftast i genrer som folkmusik, singer-songwriter, country och bluegrass, men de används ibland även i rock, blues och R&B. Många föräldrar frågar om skillnaden mellan att börja på akustisk gitarr kontra elgitarr. I kärnan är de samma instrument, och begrepp som lärs ut på det ena är omedelbart överförbart till det andra. En elgitarr kan dock vara den bästa nybörjargitarren för att lära sig, eftersom den oftast är lite lättare att spela eftersom halsen är smalare och strängarna är lättare att trycka ner.

Att tänka på

Även om en elgitarr är lättare att spela på än en akustisk gitarr så kräver en elgitarr exempelvis en förstärkare och en anslutningskabel. Ackordmässigt kan det dessutom vara bra att lära sig på en akustisk gitarr och få en bra känsla där först för då blir allt lättare sedan på en elgitarr.

Lycka till!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *