Behåll en hälsosam livsstil hela sommaren

Vi kan alla känna skuldkänslor efter en lång sommar av god och fet mat, lata dagar och ingen träning. När vädret är som bäst och solen är som starkast är det få av oss som tycker att gymmet är lockande. Vi beundrar dem som lyckas hålla en bra träningsrutin hela sommaren, men har svårt att göra det själva. Lyckligtvis, för de mer lata bland oss, finns det några steg du kan ta i sommar för att upprätthålla en aktiv livsstil, utan att behöva gå till gymmet.

 

Fortsätt vara aktiv

Det rekommenderas att få i sig minst 60 minuter av solljus och frisk luft under en dag. Det behöver inte vara jogging eller intensiv intervallträning, en promenad hjälper mycket. Frisk luft hjälper även din sömn, du får en bättre sömnrytm och blir mer utvilad. Om du är på semester kan du passa på att utforska nya platser, gå på fjällvandringar eller en promenad i skogen. Packa en kanna kaffe, en god bok och dina favoritglas så kan du njuta medan du håller dig aktiv. Gå i din egen takt och njut av vädret!

 

Gå när du kan

Numera har vi många transportmöjligheter som verkar lockande när du snabbt vill ta dig från A till B. Elcyklar har blivit ett mycket populärt transportmedel, eftersom de både tar dig dit snabbt och är ganska billiga. Särskilt många barn och ungdomar använder dessa skotrar och väljer detta snarare än att gå. Det gör att många är mindre aktiva och får mindre motion i sin vardag. Tänk på din framtida hälsa och passa på att gå så mycket du kan. Träning är viktigt

 

Få tillräckligt med sömn

Tillräckligt med sömn är viktigt för en bra och hälsosam livsstil. Du blir mer utvilad om du får tillräckligt med sömn, vilket innebär att du har mer energi att ta dig an dagen! Håll dig borta från skärmar på natten för bättre sömn. Det är kanske lättare sagt än gjort, och om du inte kan motstå frestelsen att kolla telefonen sent på kvällen är det en bra idé att investera i ett par blåljusglasögon som blockerar det blå ljuset som sänds ut från skärmar. På så sätt minskar du belastningen på dina ögon, och du får därför en bättre sömnkvalitet. Det är också en bra idé att inte äta mat precis innan du går och lägger dig, så att kroppen inte jobbar på att smälta maten när du ska sova.

 

En hälsosam livsstil betyder inte att du ska gå till gymmet så mycket du kan. Det finns andra faktorer som spelar in; regelbunden motion, dagsljus och tillräckligt med sömn. En varierad kost är också grundläggande för en hälsosam livsstil, men den kan vara svår att upprätthålla under semestern när det är frestelser överallt. Och det är viktigt att inte glömma; Det säger sig självt att man får roa sig lite extra på semestern;)