Blå Väggfärg

Blått är mångas favoritfärg, så det är ofta en no-brainer när valet faller på en blå väggfärg. Kulören blå tar mycket plats i vårt medvetande: det är den mest dominerande och upplyftande färgen i naturen, varför den naturligtvis också är populär i vår inredning. Blåa nyanser har en lugnande och stabiliserande effekt på ditt hem och sägs främja kreativitet, fantasi och andlighet. Kulören symboliserar därför också trohet, harmoni och sympati.

De senaste åren har några av de mest dominerande nyckelorden inom inredning varit lugn, hållbarhet samt natur och det fortsätter även in i 2023 års kulörtrender.

Blå väggfärg: ett hav av nyanser! 

Det kommer aldrig slå fel om du inreder ditt hem efter den blå paletten. Allt från en lyxig matt gråblå som vår Gebenna Väggfärg Dusty Blue till en sober, dämpad och lugn grönblå nyans som vår Väggfärg i kulören Sea Glass. Eller kanske är du mer vågad och vill ha en lite vildare och klarare koboltblå? Den blå paletten erbjuder otaliga möjligheter och stämningar som du lätt blir kär i. 

Är du trött på att ha helt kliniskt vita väggar i ditt hem, men kanske inte vågar ge dig ut på ett äventyr som involverar regnbågens alla färger? Då är den blå paletten ett riktigt bra ställe att börja. Det finns många attraktiva nyanser av blått som passar riktigt bra med mer dämpade och jordnära nyanser som brunt och krämfärgade. Om rummet du målar har trämöbler och/eller trägolv är blått garanterat ett supervackert och stilrent val. Blå rum framstår som rena och välordnade, utan att ge avkall på färg.

Hur stylar man ett rum med blå väggfärg?

Du kan kombinera nyanser av blått med ett brett utbud av andra populära färger i interiören. En mörk indigoblå är supervacker som kontrast till en kritvit vägg. Den kontrasterar också riktigt snyggt med rött, om du är för en lite mer vågad färgkombination som skapar en mer dramatisk effekt.

På andra sidan av skalan har vi de ljusblå nyanserna som ser fantastiska ut tillsammans med varma färger som orange och koppar – en mörkare blå blir däremot riktigt snygg tillsammans med en varm gul eller guld.

För mer inspiration till färgkombinationer i din inredning, läs vår färgguide på Gebenna.com/sv. 

Skapa ro och harmoni med blåa väggar

Blå väggfärg är också ett idealiskt val för barnrum. Med den blå paletten kan du enkelt skapa harmoni och en mysig stämning – väljer du en mörkblå nyans kan detta också bidra till att dämpa externa ljusreflektioner och bidra till en god natts sömn. Se hur den danska superbloggerskan och TV-profilen Mascha Vang förvandlade ett barnrum med den vackraste blå glitterfärgen på gebenna.com/sv.

Om det är ett rum som ska användas som ett kreativt lekrum, rekommenderar vi att du använder en lite ljusare nyans – men blått är fortfarande ett otroligt bra val, på grund av sin lugnande effekt och eftersom det också främjar vår kreativitet.

Handla blå väggfärg på Gebenna.com/sv

Vi på Gebenna har en uppsjö av olika dekorativa produkter i blåa kulörer och nyanser. Så är du på jakt efter blå väggfärg kommer du garanterat hitta det hos oss!