Därför är det viktigt att tvätta fasaden

Du som äger ett hus, du bör se till så att det är i fint skick, det på olika sätt. En bra sak du bör göra är att tvätta fasaden. Du kan boka en fasadtvätt i Göteborg om du inte vill göra den på egen hand. Varför är det då så viktigt att tvätta husets fasad? En anledning är ju att ditt hus ser finare ut så klart, men den främsta anledningen är för att förlänga husets livslängd. Fasaden är ju ändå det som ska skydda huset insida, tillsammans med taket.

En annan anledning att tvätta fasaden är om du ska måla om ditt hus. Detta är bra eftersom du då får bort allt fett, alger och andra orenheter och gör att färgen får bäst förutsättningar.

En fasadtvätt är något du bör se till att göra regelbundet. Det oavsett vad för material just din fasad är i.

Hur görs en fasadtvätt?

Bokar du en fasadtvätt i Göteborg via TakStar, så kan du välja att få en fasadtvätt med rengöring som huvudsyfte eller en fasadtvätt inför en ommålning av ditt hus. Om det är rengöring som är det du vill åt, så kommer detta företag se till att tvätta av husets alla ytterväggar samt att de även gör rent takrännor och fönster. Tvätten sker med hjälp av hett vatten samt ett medel som är miljövänligt.

Väljer du att göra en fasadtvätt inför att du ska måla om så är proceduren densamma som ovan men de använder då ett starkare medel så att all smuts verkligen försvinner.

Om du ska tvätta fasaden på egen hand

Om du ska tvätta din fasad själv, se till att du undviker att använda dig av en högtryckstvätt. Det kan skada fasaden. Se även till att hyra en ställning så att du kan komma upp och nå överallt, på ett säkert sätt.