Det ska du vara medveten om när du väljer arbetskläder till kliniken

På en klinik ska personalen kunna röra sig fritt och snabbt. De måste också vara bekväma eftersom de kommer att stå under långa perioder. Deras kläder måste tåla att de sträcks, böjs och vrids. De ska också vara lätta att rengöra och desinficera. Det är därför klinikpersonalen vanligtvis bär scrubs. Scrubs är löst sittande, bekväma och hållbara. De är också lätta att tvätta, vilket är viktigt i en vårdmiljö. Oavsett om du är läkare, sjuksköterska eller laboratorietekniker är scrubs en viktig del av din arbetsgarderob. Så här är några saker att tänka på när du köper arbetskläder.

Ta hänsyn till din arbetsplats

När du letar efter rätt typ av kläder att bära när du arbetar på en klinik, finns det några saker du måste tänka på. Det första är vilken typ av klinik du arbetar på. Om du arbetar på en allmän klinik har du förmodligen sett dina kollegor bära arbetsskor för vårdpersonal. Det är något man vanligtvis behöver.

Och om du arbetar på en specialiserad klinik, till exempel en tandvårds- eller medicinsk klinik, måste du se till att du bär rätt typ av kläder. Nästa sak du behöver tänka på är vilken typ av patienter du kommer att träffa. Om du bara ska träffa friska patienter kan du kolla in vad Mirteldesign erbjuder. Men om du ska träffa patienter med smittsamma sjukdomar måste du se till att du bär rätt skyddskläder.

Din arbetsbeskrivning

Slutligen måste du också tänka på vilken typ av procedurer du kommer att utföra. Om du bara ska utföra enkla procedurer, såsom kontroller och vaccinationer, behöver du inte oroa dig. Men om du ska utföra mer invasiva ingrepp, som t.ex. operation, måste du se till att du bär rätt kirurgiska kläder. Genom att ha alla dessa faktorer i åtanke kan du vara säker på att du hittar rätt typ av kläder att bära när du arbetar på en klinik.

Sammantaget är det viktigt att välja rätt typ av kläder att bära när du arbetar på en klinik, beroende på typ av klinik, patienter och procedurer. Genom att göra det kan personalen säkerställa sin komfort och säkerhet, samt följa klädkoden.