Elcykel kit: Så bygger du din egen elcykel

Du känner igen historien; din gamla cykel står och samlar damm i garaget och du har valt att ta bilen istället fler gånger än du kan räkna. Men är du egentligen medveten om att faktiskt inte behöver överge din gamla trofasta cykel? Det finns nämligen ett sätt att förvandla din gamla antikvitet till något helt toppmodernt. Med hjälp av ett elcykel kit kan du göra om din cykel till en elcykel.

Det är inte så svårt som du tror

Riktigt många danskar har börjat få upp ögonen för alla fördelar med att bygga om sina existerande cyklar till elcyklar. Dock finns det fortfarande många som är en smula nervösa med att slänga sig in i det arbetet. Först och främst beror detta på att folk tror att det är rätt svårt att konvertera sin vanliga cykel till en elcykel. Det kunde dock inte vara längre från sanningen. Det är nämligen inte svårare än att sätta ihop en hylla eller ett skrivbord. Och en god nyhet är, att i ett elcykel kit, så får du alla nödvändiga reservdelar samlade i ett paket, vilket gör hela konverteringen till rena barnleken.

Finns det mer än en typ av elcykel?

Om ett elcykel kit låter som en bra idé, så är det egentligen bara att sätta igång. Dock ska du vara uppmärksam på att det finns flera olika typer av elcyklar -faktiskt så finns det 3 alternativ.

  • Framhjulsdrift
  • Bakhjulsdrift
  • Mittmotordrift

Framhjulsdrift

Den nog enklaste varianten av ett elcykel kit är för elcyklar med framhjulsdrift, vilket också gör det till den mest populära varianten för nybörjare. Om du väljer den här typen av elcykel, så ska du vara beredd på att byta ditt främre hjul för att därefter kunna montera bromsklossarna, batteriet, och displayen direkt på cykelramen.

Bakhjulsdrift

Monteringen av ett elcykel kit till en bakhjulsdriven elcykel är lite mer komplicerat, och rekommenderas att göras av någon som har en smula mer erfarenhet. Anledning till att den här typen av elcykel är lite mer svårmonterad är för att du behöver återställa växlarna – och det är inte typiskt något som var och varannan person klarar av. När det är sagt, så är det annars bara att sätta igång med att konvertera cykeln till en elcykel med bakhjulsdrift.

Mittmotor

Den sista varianten av elcykel kit, passar för elcyklar med mittmotor. Även om själva elcykelmonteringen rekommenderas att göras av någon som är lite mer av ett tekniskt snille, så är det egentligen inte ett alltför svårt projekt. Monteringen av mittmotor påminner väldigt mycket om bakhjulsdrift när det kommer till svårighetsgrad. Men varför väljer vissa personer överhuvudtaget det svåraste elcykel kitet framför det betydligt enklare elcykel kit för framhjulsdrift? Svaret på den frågan är enkel: en elcykel med mittmotor ger nämligen den bästa körupplevelsen av all de 3 olika typerna. Om du nu, efter att ha läst detta, har fått blodad tand, så är det bara att besöka en bra återförsäljare, antingen på nätet eller i en fysisk butik. Hitta ett elcykel kit till din cykel, och ta med din gamla cykel in i det 21a århundradet.