En bra hårtvättning steg för steg

De flesta skulle vilja påstå att de vet hur man tvättar håret. Det är dock svårare än vad det verkar när du har som mål att få så fint och välmående hår som möjligt. Här nedan kommer en fullständig rutin som kommer få ditt hår att må riktigt bra.

Innan och i duschen

Innan du hoppar in i duschen ska du se till att borsta ut ditt hår ordentligt. Med det kommer du se till att inga lösa hårstrån följer med i duschen. Efter detta kan du hoppa in i duschen och blöta ner ditt hår. Nästa steg är schampo, det bästa är att enbart använda detta och massera in ordentligt i hårbotten, du kan även använda dig av en speciell hårborste som kan hjälpa dig att sprida ut produkten på din hårbotten. Låt det sitta i någon minut och skölj ut ordentligt. Sedan är det dags för balsam, detta tar du bara i längderna av ditt hår och låter vara i några minuter. Sedan kan du skölja ut det ur håret. Ett valfritt steg som du kan göra en till två gånger i veckan är en hårmask som kommer hjälpa dig att stärka håret. Massera in det i håret och låt det vara så långt som det står på förpackningen, skölj sen ur det. Nu kan du gå ut ur duschen.

Efter duschen

Efter duschen kan du varsamt torka håret med antingen en mjuk handduk eller en tshirt om du föredrar det, ta det försiktigt dock så håret inte skadas. Efter detta kan du sätta upp håret i en hårhandduk eller en tshirt i max en kvart. Efter detta kan du ta lite hårolja och massera in i håret om det funkar bra för ditt hår. Många av dessa produkter finns tillgängliga på yuaiahaircare.se för att hjälpa dig med det perfekta håret.