Får du ordentligt med post? Stora brevlådor kan vara lösningen!

Brevlådor finns det många av, och du väljer givetvis vilken som passar dig beroende på ett antal olika faktorer. Hur mycket post du får, vilken stil du föredrar och var du vill att öppningsluckan ska sitta. Luckan kan sitta på antingen framsidan eller baksidan, så detta är någonting att tänka på när det är dags att välja en brevlåda som ska passa in framför ditt hem. Om du upplever att din brevlåda snabbt blir full kan det vara dags att kika närmare på en så kallad veckopostlåda, och vad det är som kännetecknar dessa ska vi nu ta en närmare titt på.

Hur en veckopostlåda fungerar

När man talar om en veckopostlåda syftar man på en sorts brevlåda som är större än ordinära modeller. Istället för en mindre brevlåda på en stolpe brukar dessa veckopostlådor vara ungefär en meter höga. Dessa kommer väl tillhands om du exempelvis är någon som ofta befinner dig på en annan ort och inte alltid kan hämta in posten varje dag. Då är det viktigt att alla brev får plats i brevlådan, och det är här som en större veckopostlåda kan göra susen.

Det kan också hända att du ibland får stora paket hemskickade till dig, och om dessa inte får plats i brevlådan brukar de skickas tillbaka till ombudet. För att förhindra detta är det bra att ha en stor brevlåda i form av en veckopostlåda så att allting får plats. Det är dessutom enklare att hämta posten om brevlådan är stor med en lättåtkomlig öppningslucka.

Hur du pausar posten vid behov

Vi nämnde tidigare att du kanske inte alltid befinner dig i huset och därför inte kan hämta in posten. Vad tar du dig då till om du kanske är bortrest och inte har möjligheten att hantera posten under ett tag? Det är här som adressandring.se kommer in i bilden. De erbjuder en tjänst som tillåter dig att pausa posten i en vecka hela vägen upp till två månader beroende på vad du föredrar.

När du ”pausar posten” blir det ett uppehåll i din postutdelning, och när du sedan kommer tillbaka från resan igen delas posten ut som vanligt. Det är sannerligen en smidig process som tillåter dig att resa bort utan att behöva oroa dig för hur det blir med posten.