Gå till en naprapat i Täby

Om det är så att du har ont i dina axlar, i din rygg eller i nacken, så kan det vara en god idé att besöka en naprapat. Samma om du känner av smärta eller stelhet i dina leder och muskler. Du kan välja att gå till en naprapat Täby, om det är där du bor. Det en naprapat gör, det är att manuellt, alltså med sina händer göra så att du får en ökad rörlighet samt minskad smärta.

Det som en naprapat jobbar med, det är att undersöka, sedan ställa diagnos på dig. Sedan så får du hjälp med rehabilitering och behandling. Det som undersöks och behandlas, det är problem i rörelseapparaten. Det vill säga dina ben, dina ligament, dina muskler och dina stödjevävnader i kroppen. Bland de behandlingsmetoder som finns har du:

 • Manipulation
  Mobilisering
  Massage
  Triggerpunktsbehandling
  Rehabiliteringsövningar

Vad kan en naprapat hjälpa dig med?

En del funderar på om det är en naprapat i Täby man ska gå till eller om det passar bättre med en kiropraktor. Det finns förvisso vissa likheter mellan dessa två, men en naprapat använder främst olika behandlingstekniker medan en kiropraktor främst jobbar med ledjusteringar.

Det som en naprapat kan göra, det är att behandla besvär så som problem med att röra dig eller värk, smärta och spänningar i kroppen. Främst i rygg, nacke, axlar och ben. Idrottsskador och arbetsskador är även något de kan behandla.

Bland de problem du kan få hjälp med så har du bland annat ryggskott, musarm, tennisarm, golfarm, whiplashskador, ischias, huvudvärk, nackspärr och löparknä.

En naprapat ger även goda råd om egenvård som du kan göra hemma samt hur du på bästa sätt kan rehabilitera dina skador du har nu, samt hur du bäst förebygger att inte få dem igen.

Snabba fakta om naprapater

 • En naprapat förebygger, rehabiliterar och behandlar smärta och problem i rörelseapparaten
 • Du kan söka hjälp hos en naprapat om du har ryggskott, nackspärr eller huvudvärk
  Ett besök kostar cirka 700–800 kronor, beroende på var du bor
  Du behöver få 3–5 behandlingar innan ditt problem är åtgärdat, men ibland mer

Behandling hos naprapat

Hur en behandling hos en naprapat går till, det kan skilja sig åt, beroende på vad det är som ska åtgärdas. Just för att naprapaten ska veta det, så börjar han eller hon alltid med en undersökning samt att du får svara på frågor. Sedan sätts en diagnos. Därefter kan behandling påbörjas. Orsaken bakom problemet är viktigt att hitta, så att du kan undvika att drabbas igen.

En naprapat använder sig av olika typer av manuella tekniker. Två vanliga tekniker är manipulation och mobilisering.

När det gäller manipulation, så innebär det att naprapaten försiktigt för ut leden mot ett ytterläge. Det är där din muskel är som mest utsträckt. Sedan trycker man till. Det kan då uppstå ett knäppande ljud. När det gäller mobilisering, så är det samma med att man för ut leden mot ett ytterläge, men man trycker inte, utan du får själv spänna emot.