Gör din trädgård sommarfin

Nu när snön börjar smälta bort kommer det snart bli säsong för en fin trädgård igen. Du kanske redan har börjat få idéer på hur du vill att din trädgård ska se ut under sommaren. Eller så har du inte hunnit fundera på det ännu. Här kommer några tips och idéer på att få en superfin trädgård till sommaren.

Lampor för sena kvällar

Under sommaren kan det hända ofta på alla fina kvällar att man vill fortsätta sitta utomhus även om det börjar bli mörkt. Då passar det bra med lampor här och där i trädgården. Specifikt en solcellslampa. Dessa lampor laddas av solen under dagen och ger dig det ljus du behöver på kvällen. Det finns många olika sorter, bland annat modeller som man sticker ner i marken som man till exempel kan ha bredvid gångar i trädgården eller runt en altan. Det finns även lampor som man kan hänga upp eller ljusslingor som man kan ha runt bordet eller i ljusslingans fall till och med i träden om du skulle vilja det. Det finns till och med lampor som man kan ställa på ytor såsom bord för att göra stämningen lite extra mysig i dessa områden.

Andra förslag

Att ha ett fint utomhusbord är ett av de viktigaste grejer i en trädgård som man vill spendera tid i. Du får själv bestämma dig om du vill ha en utomhussoffa och ett lägre bord eller utomhusstolar och ett matbord. En annan superviktig saker är ju såklart om man vill växa sin egna grönsaker, frukt, kryddor eller blommor, detta måste planeras i god tid för att kunna plantera allt i tid till sommaren. Till sist kan det vara roligt att tänka framåt i tiden och plantera ett fruktträd som kommer växa i några år till den blir en fullbordad del av trädgården.