Hudklinik Borås med fokus på bästa hudvård

Varje hy är unik och alla ansikten är olika. Huden genomgår även olika faser och påverkas av din individuella livsstil. Hudklinik Borås är med sin professionalitet och resultatinriktad behandling ditt steg till att föra din hudvård till nästa nivå. Vi berättar mer olika hudvårdsbehandlingar.

Avancerad hudvård

Avancerad hudvård är ett gemensamt begrepp för metoder och produkter som har en vetenskapligt dokumenterad effekt på hudens struktur. Hudklinik Borås som arbetar vetenskapligt ger din hudvård högsta kvalitet. Det är även viktigt att hudterapeuterna använder sig av ekologiska och veganska produkter. Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller äldre, så är det hudvård som leder fram till ditt bästa jag.

Olika behandlingar

Hudvård kan vara mycket. Några olika hudvårdsbehandlingar som är populära är bland annat olika behandlingar för kroppen, ansiktsbehandlingar och hårborttagning. Om vi fokuserar på behandlingar för kroppen finns det exempelvis en populär behandling som benämns LPG Alliance. Genom patenterad teknik får du bindvävsmassage som kickar igång kroppens naturliga förbränningssystem. Behandlingen driver ut vätska och reducerar fett, vilket resulterar i minskade celluliter, skulpterade kroppskonturer och fastare hud. Dessutom mjukar den upp stela muskler. Missa inte denna sköna behandling som är minst lika effektiv som den är smart.

En annan häftig behandling är cryobehandling, vilket är en frysteknik som kan behandla ett stort antal olika hudåkommor. Med hjälp av dikväveoxid (lustgas) fryses fläckar, vårtor, fibrom och andra hudförändringar bort, både säkert och effektivt. Tekniken är mycket precis, vilket gör att även känsliga områden kan behandlas, som exempelvis runt ögonen. Under behandlingens gång blir hudutväxten fryst och vitnar, efteråt brukar en rodnad bildas. I vissa fall kan också blåsbildning förekomma, detta är normalt och läker så småningom. Inga bieffekter, och ingen risk att frisk vävnad skadas. Runt 1–3 behandlingar brukar behövas för önskat resultat.

En av de bästa hudbehandlingar för lokal fettreducering kallas CRYO-terapi. Det är den mest innovativa, icke kirurgiska, behandlingen för lokaliserad fettreducering, cellulitutjämning och rynkreducering på marknaden idag. CRYO jobbar på olika problem och fokusområden beroende på vad du önskar för slutresultat. Som kroppsbehandling är det främst cellulitreducerande, fettreducerande och uppstramande då hudterapeuten smidigt kan komma åt alla delar av kroppen som tex. “gäddhäng”, “kärlekshandtag”, rumpa, “mammamage”. Som ansiktsbehandling är det främst uppstramande, rynkreducerande och fettreducerande vid tex. “dubbelhaka” som det handlar om. Kylan hjälper till att dra åt och släta ut huden, detta genom att eliminera och kristallisera fettcellerna samt tighta till huden.

Vi avslutar vår beskrivning med klassisk pedikyr och avslappnande SPA-massage. Fötterna har en tendens att glömmas bort i vardagen. Ge därför dina fötter lite extra kärlek i form av en klassisk pedikyr så kommer de att tacka dig. Behandlingen innehåller uppmjukande fotbad, peeling, nagelvård, borttagning av förhårdnader och avslutas med mjukgörande oljor och skön fotmassage. Du får mjuka och fräscha fötter som gör att du definitivt kommer vilja gå mer barfota. Varva ner med en djupt avslappnande massage. I en rofylld miljö får du knådningar, glidningar och tryck som löser upp spänningar, sätter i gång blodcirkulationen och mjukar upp stela muskler.