Hur man startar en blogg

Funderar du på att starta en blogg? Oavsett om du är hemmamamma, student eller någon som bara vill dela med dig av dina tankar till världen kan bloggande vara ett utmärkt sätt att göra det. Här är några tips om hur du startar en blogg och gör den framgångsrik. I guiden utgår vi från WordPress och hur du kommer igång emd din blogg på snabbast möjliga sätt. Idag finns det mängder med olika WordPress webbhotell att välja bland och viktigt att man vet vad man ska leta efter för att välja rätt i webbhotellsdjungeln.

Fundera på vad som motiverar dig att skapa en egen blogg.

Du vill kommunicera något, skicka ett meddelande och föra en konversation om ett ämne som du älskar.

En blogg kan tjäna många syften, t.ex. att informera, utbilda, främja och marknadsföra.

Många skapar bloggar av följande skäl:

  • Förbättra skriv- och tankeförmågan.
  • För att skapa expertis och bygga upp en publik.
  • Att nätverka med andra och utveckla ett företag.
  • Att bli egenföretagare eller tjäna mer pengar.
  • Att använda den som ett utlopp för kreativt uttryck.

Att skriva bloggartiklar av god kvalitet kan ha många fördelar och kan hjälpa dig att tjäna extra pengar på nätet med tiden.

Steg 1 – Bestäm dig för en nisch för din blogg (t.ex. Teknik, gravidblogg), skriv ner vad du vill prata om och vilka ämnen som kommer att intressera din publik.

När du startar en blogg bör du välja ett ämne som du är villig att ägna tid åt.

Att blogga handlar om att skriva om en “nischad” blogg. Enkelt uttryckt handlar det om att välja ett specifikt ämnesområde och skriva om det mesta av det i detalj.

Steg 2 är att välja ett domännamn och skaffa en plattform att blogg på

För att starta en framgångsrik blogg behöver du ett effektivt domännamn och ett webbhotell. Att hitta något av dem kan vara både tidskrävande och svårt.

Domännamn

Välj ett namn som du har för avsikt att behålla och vara konsekvent med. Något som avspeglar det innehåll du kommer skriva om.

Webbhotell

Hosting är inte alltid det lättaste och att välja ett pålitligt företag är ett viktigt beslut.

Hur bra din blogg fungerar och vilket innehåll du har kan till stor del bero på vilken typ av webbhotell du väljer. Att det ska vara enkelt och bra support är viktiga saker att tänka på om du är ny och inte har erfarenhet av att sätta upp WordPress på ett webbhotell.

Steg 4: Starta en blogg med WordPress.

Här är det viktigt att ha gjort sin efterforskning rätt och att man vet om att webbhotellet erbjuder one-click installering av WordPress så du snabbt kan komma igång och designa din hemsida och börja blogga.

Steg 5: Deisgna och börja skriva

När du gjort din deisgn å är det bara börja skriva. Välj ett ämne du gillar och sätt igång. Försök vara konsekvent i ditt bloggande och försök lägga ut nytt innehåll varje vecka.

Steg 6: Optimera din blogg så att den blir relevant för besökarna.

Inom SEO försöker webbplatsägare öka sökmotortrafiken till sina webbsidor genom att förbättra innehållet på varje sida. Inom ämnet SEO finns det en uppsjö av guider och tips online. Googla så komemr du hitta.

Slutsats

I den här guiden skrapade vi lite på ytan i vad man behöver göra för att komma igång med sin blogg. FÖr att hitta emr innehåll så rekommenderar vi att Googla och läsa på ordentligt så du har koll på alla de olika delarna som SEO och hur man startar upp en WordPress på ett webbhotell.