Inredningsmissar med belysning och hur du löser det

Att ha rätt belysning i ditt hem det gör ofta en stor skillnad. Belysning handlar om så mycket mer än bara nödvändigt ljus. Den kan vara till hjälp för att lyfta din övriga inredning till exempel. Det finns dock en hel del vanliga missar som många gör när det handlar om belysning.

Grejen är ju att ha tillräckligt av den, minimum för ett rum är minst tre ljuskällor. Helst även att det är olika typer av belysning. Ett bra val av belysning oavsett ljuskälla, det är led lampor. Du kan hitta ett brett utbud av det på https://www.lampornu.se/led-lampor. För att undvika vanliga inredningsmissar, fortsätt läsa.

Du har bara en taklampa

Första missen de flesta gör, det är att bara ha en enda taklampa i ett rum, sedan inga fler lampor alls. Det är varken snyggt eller praktiskt! Ljuset från taklampan har svårt att nå ut till alla delar av rummet.

För att lösa denna miss, se till att komplettera din taklampa med minst två ljuskällor till. Placera dem där du har behov av mer ljus, alltså dit taklampans sken inte når.

Det finns ingen funktionell arbetsbelysning

En annan miss är att helt glömma bort arbetsbelysningen. Denna typ av ljus är bra att ha då du gör olika vardagssysslor, som att fixa med maten, fixa med räkningar eller där du sitter och läser.

För att lösa denna miss, se till att addera led lampor i form av golvlampa där du ska läsa. I köket kan det vara bra att sätta upp spottar.

Du glömmer stämningsbelysningen

Allt handlar inte om att man bara ska ha ett hem som är väl upplyst. Det måste ju vara lite mysigt med!

För att lösa detta, så kan du tänka variation! Du kan ha en dimmer, för att ändra en befintlig belysning från funktionell till mysig. Du kan även satsa på att ha glödlampor med varmare sken eller använda dig av olika ljusslingor.