Klimatvänlig flyttstädning ny hustrend – hållbara städtips

Klimatvänlig flyttstädning ny hustrend. När du flyttar är det viktigt att alla ytor i huset rengörs noggrant av en städfirma. Men måste man använda rengöringsprodukter som innehåller starka kemikalier för att uppnå bra resultat? Nej, tvärtom. Det går att städa sitt hem på ett miljövänligt och effektivt sätt. Kraven på en flyttstädning är högre än på en vanlig hemstädning. När en ny ägare eller hyresgäst lämnar ett gammalt hus för att flytta ut är det viktigt att varje yta, varje vrå och varje skrymsle är skinande rena. 

 

För att uppnå dessa resultat behövs tillräckligt med tid, bra tekniker, utmärkt rengöringsutrustning och sist men inte minst effektiva rengöringsverktyg. Effektiva och kraftfulla rengöringsmedel är dock inte samma sak. Många tror att ju mer kemikalierik en produkt är, desto bättre är den på att avlägsna smuts, fett och avlagringar. Men i takt med att vi blir mer miljömedvetna blir det allt mindre attraktivt att använda rengöringsmedel som skadar djur, natur och oss själva. Men ju mer miljömedvetna vi blir, desto mindre vill vi använda rengöringsmedel som är skadliga för djur, natur och oss själva. 

 

Att göra flyttstädning mer miljövänligt

Hur kan du göra din flyttstädning mer miljövänlig? Det finns några bra tips för dig som vill städa på ett mer klimatvänligt sätt. Till exempel valet av rengöringsmedel, vilka städredskap man ska använda och hur mycket vatten man ska använda. Som professionell städfirma med lång erfarenhet av flyttstädning och ett stort intresse för miljö och grönare städning har vi samlat på oss många bra tips genom åren. 

 

Miljövänlig städning i hem och bostad

Naturlig rengöring – inte alltid miljövänlig Det finns flera livsmedel som kan användas för rengöring och som du redan har i ditt skafferi. Vinäger, citron, vinäger och bakpulver används ofta. Ja, dessa är naturliga. Om du ser till att du köper ekologiska produkter rengör du verkligen organiskt. Men som redan nämnts är det inte bara ingredienserna som avgör om det du använder för rengöring verkligen är miljövänligt. 

 

Att använda citroner är till exempel värre för miljön än att använda miljömärkta rengöringsprodukter. Eftersom citroner når ditt hem och du måste gå en lång väg bara för att rengöra din mikrovågsugn. Samma sak gäller för vinäger. Vinäger kommer inte från Sverige och det går åt en massa vindruvor för att göra vinäger. Vinäger är naturligtvis mycket effektivt, men det är också frätande och lika farligt för ögonen som många kemikalier. I själva verket är bikarbonat den enda råvara som svenskarna använder för att rengöra sina hem, vilket är helt acceptabelt ur miljöskyddssynpunkt. Kontakta oss för mer information om rengöring med bikarbonat. För många människor är den främsta anledningen till att vilja städa med naturliga material inte miljön, utan rädslan för att deras hem ska fyllas med farliga kemikalier. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *