Köp dig en bra utedusch

Att duscha ute i det fria om sommaren, det är inte bara mysigt utan även smidigt. För att kunna duscha med varmvatten, så är det dock bra att satsa på att köpa en utedusch. Det kan du göra på http://utedusch.se/. Förvisso går det att duscha direkt under vattenslangen, men då är det bara kallt vatten du får. Inte så roligt!

Det finns flera varianter av uteduschar idag att välja på. Det finns till exempel soluppvärmda uteduschar, uteduschar med gasol samt sådana du kopplar på ett redan existerande kall och varmvattensystem,

Din utedusch kan du ha hemma i din trädgård, i anslutning till poolen eller spa badet, i sommarstugan och så vidare.

Hitta rätt sorts utedusch

Det finns som sagt tre vanliga varianter av uteduschar att välja mellan. När det gäller den som är soluppvärmd, så kallas den även för soldusch ibland. Det är solens värme som gör att vattnet blir varmt. Så se till att du placerar denna dusch i direkt solljus.

En annan variant är den utedusch du kan koppla till kall och varmvattensystemet som du redan har i huset. Det gör att du kan styra varmvatten och kallvatten på samma sätt som du gör i din dusch du har inne. Dock kan det kräva att du tar in en VVS installatör.

Du har även alternativet med gasol och genomströmningsvärmare. Även denna kan styras, så att du får varmt och kallt vatten som du behagar, utan att vara beroende av solen.

Placera din dusch rätt

Du bör placera din utedusch på ett lämpligt ställe, gärna med plan mark. Det kan vara en fördel att även se till att ha något att stå på så som trätrall eller att du gjuter en betongplatta eller gör en stenläggning. Se även till att skaffa insynsskydd så att du får duscha ifred. Samt om det är en soldusch att den får stå i direkt solljus.