Köp rätt våg

En våg för alla tillfällen. Finns i många varianter och används för olika ändamål. Att köpa våg kan därför vara lite klurigt.

Ett smart hem måste såklart ha en våg! De moderna vågarna erbjuder appar så att du lättare kan hålla koll.

Vad är en våg?

Det är ett mätinstrument som används för mätning av antingen tyng eller massa.

Det finns flera varianter. Exempelvis personvåg som bland annat mäter kroppsmassa. Sedan finns alltifrån smidiga brevvågar och matvågar, till golvvågar, kranvågar och pallvågar.

Använd vågen smart

Du har funderat på att köpa våg och nu är det bestämt. Se till att använda dess fulla potential.

Stirra dig inte blind på vågen om du vill gå ner i vikt. Särskilt ifall du tränar eftersom muskler väger mer än fett. Använd den som ett smart redskap med hjälp av några smarta tips.

  1. Du kan lika gärna köpa våg som är billig snarare än att lägga ut en förmögenhet. En vanlig digital våg som visar antal kilo och hundra gram visar snarlika resultat sinsemellan.
  2. Tänk på att vikten varierar beroende av period. Menstruation binder vätska som väger lite mer. Då vi äter saltrik mat så samlar kroppen också på sig en hel del vatten. Salt binder vatten.
  3. Att väga sig på morgonen efter toalettbesök är det bästa och mest rättvisande.
  4. Nu kommer detta till att muskler väger mer än fett. Ifall du tränar mycket så kan det vara ganska frustrerande att se vågen ticka uppåt istället för neråt som det borde. Detta är på grund av de tunga musklerna. Men ju mer du tränar desto mer fett försvinner så i längden visar även vågen en nedgång. Ett perfekt hjälpmedel för att bli mer peppad är måttbandet. Mär dig en gång i veckan. Dessa resultat ser betydligt roligare ut.
  5. Platt och hårt underlag visar oftast rätt vikt.

Att köpa våg ska vara enkelt!