Många bra skäl att byta till LED lysrör

Det finns grymt många bra skäl till att du bör byta dina traditionella lysrör mot LED lysrör. Du kan bland annat spara både tid och pengar samt att du även kan bli klimatsmart! Sedan är det så att de vanliga lysrören, de är på väg att fasas ut, så det är hög tid att gå över till LED lysrör istället.

LED lysrör sänker energikostnaderna

Med ett LED lysrör så sänker du din energiförbrukning en hel del. Denna typ av lysrör förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än det traditionella.

LED lysrör minskar underhållskostnaderna

Då ett lysrör med LED håller i snitt tre gånger längre, så minskar du även dina underhållskostnader med två tredjedelar.

LED lysrör ger lika bra ljus som kvicksilverlysrör

Med LED lysrör får du tillräckligt ljus utan att det är bländande samt att de även är flimmerfria.

LED lysrör fungerar i befintliga armaturer

I de flesta armaturer för konventionella kvicksilverlysrör går det bra att installera LED lysrör. Det som avgör är just armaturen, inte lysröret.

Fler bra anledningar att välja lysrör med LED

Det finns en hel massa fler fördelar med att byta till LED lysrör:

  • De är helt fria från kvicksilver
  • De bidrar till minskat koldioxidutsläpp
  • De avger mindre värme

De traditionella lysrören innehåller alla kvicksilver, vilket LED lysrör inte gör. Sedan så är det så att lysrör med LED minskar koldioxidutsläpp på grund av att de har en lägre energiförbrukning. Denna typ av lampa avger även mindre värme. Det beror på att 80 % av energin omvandlas till ljus och endast 20 % till värme.

Enkelt att välja rätt LED lysrör

Det är inte heller så svårt att välja rätt lysrör med LED. Om du besöker LED Mega store så har de ett brett utbud av LED lysrör samt att de även har en hel del annat inom LED lampor.