RC Delar – Sveriges snabbast växande butik för radiostyrt & tillbehör

Det finns en mängd olika nätbutiker och fysiska butiker inom radiostyrt, men ingen som liknar RC Delar. Vad är det då som gör just denna nätbutik så unik?

Vi har pratat med ägaren och grundaren Miguel som beskriver varför han valde att starta RC Delar

Att starta en nätbutik inom RC & radiostyrd

Han har ett förflutet inom näthandel sedan ca 15 år tillbaka med en mängd lyckade projekt. Nu på ”äldre dar” så kände han för att göra något som gynnar det egna intresset och sin egna och sin sons hobby, nämligen radiostyrda bilar, båtar, flygplan och alla dess reservdelar och tillbehör.

När jag började göra research i branschen för radiostyrt så insåg jag att ”här behövs en rejäl webbshop som gör det lätt för besökaren att använda och hitta rätt produkter”.

Det handlar om strukturering och produktplacering, säger Miguel. Som kund vill man inte spendera flera timmar på en webbshop för att hitta rätt produkt. Det måste gå fort, speciellt i dagens samhälle, där allt går just, fort…

Den fysiska butiken med radiostyrda RC produkter

Butiken är lokaliserad en knapp timme från Stockholm och huserar en mängd olika radiostyrda fordon, reservdelar och tillbehör. Även produkter för modellhobby finns att köpa i butiken.

Det finns planer på att bygga en inomhus bana för Crawler bilar samt erbjuda kaffe och fikabröd för gästerna.

Miguel säger att Crawling förmodligen är här för att stanna. Har man en gång börjat med Crawling så är det väldigt svårt att sluta, säger han. Det är teknikkörning och utrustningen är mycket viktig. Han tror att efterfrågan på en bra inomhusbana är stort och skulle bli uppskattat hos de som kör RC Crawling.

Vi lyssnar väldigt mycket på våra kunniga kunder när det kommer till val av produkter till radiostyrda fordon. Det är ändå dom som kör radiostyrt som vet vilka produkter som gäller inom deras niche. Det vi kan göra är att försöka leva upp till deras förväntningar.

Egen import av reservdelar & tillbehör till radiostyrda fordon

Vi bestämde oss redan i tidigt stadie att vi ska bli bäst i Sverige på att importera reservdelar och tillbehör samt RC fordon av högsta kvalitet. Det finns en stor efterfrågan och de flesta är villiga att betala lite mer för att få sina produkter snabbt, istället för att behöva vänta flera veckor och ibland månader på sina delar från bl.a. Asian

Det är en enorm utmaning att importera radiostyrda produkter och tillbehör från Asien. Allt handlar om att hitta rätt distributörer. Han man otur, vilket många har haft, så är risken att bli lurad väldigt stor. Vi har lyckats bra med att hitta rätt distributörer och det är både vi och våra kunder väldigt nöjda med.

Radiostyrt och modellhobby är något tidlöst och det kommer alltid finnas ett gediget och genuint intresse. Därför tror Miguel att efterfrågan alltid kommer vara så pass stor att det räcker till för alla som erbjuder radiostyrda RC produkter i Sverige.

Besök gärna RC Delar och se vad dom har att erbjuda inom radiostyrt. Klicka här!