Riva på egen hand eller anlita rivningsföretag?

Att till exempel riva kakel och klinkers i ett badrum inför en renovering klarar många på egen hand. Om det däremot handlar om ett lite större projekt kan det vara smart att anlita hjälp för demolition. När det kommer till bärande konstruktion, miljöfarlig avfall och liknande är det rekommenderat att anlita ett rivningsföretag.

Här ger vi tips med saker att tänka på när det kommer till demolition av hus och byggnader – och ger tips på ett bra företag som kan göra jobbet åt dig: NKR rivning.

Ingen rivning är lik den andra

Förr var det enkelt att riva väggar och mindre konstruktioner som till exempel ett förråd på egen hand. Numera krävs det dock oftast rivningslov innan du kan sätta igång arbetet. Även om det inte krävs lov för alla slags rivningar är det något som är viktigt att hålla koll på.

Dessutom måste arbetet skötas på ett säkert sätt. Du själv vet inte alla gånger hur en rivning bör gå till för att ingen ska skadas.Personer som arbetar med rivning kan se på projektet med helt andra ögon och lägga upp en plan för vad som ska rivas först.

Hur gör du med bråten?

Om du väljer att riva på egen hand är det du själv som ansvarar för att forsla bort allt bråte. När du anlitar ett rivningsföretag behöver du själv inte göra något alls. Ett rivningsföretag som till exempel NKR demolition tar hand om hela processen för dig. Men du bör alltid gå igenom vad som ingår i offerten innan du accepterar den. Det är inte alla rivningsföretag som inkluderat bortforsling av bråten i priset.

Risk att det som finns i närheten rivs även det

När du själv tar på dig att riva till exempel ett garage eller liknande finns det en stor risk att du råkar skada en närliggande byggnad. Det finns många exempel på fall där bostadshuset har skadats rejält. Genom att anlita ett rivningsföretag undviker du risken. Samt att ett seriöst företag har heltäckande försäkringar om olyckan skulle vara framme.