white and blue concrete building

Säker vinterförvaring av båt i Stockholm – våra bästa tips

Som båtägare i Stockholm vet du att det är viktigt att se till att din båt förvaras på ett säkert och korrekt sätt under vinterhalvåret. Vädret kan vara tufft i Stockholm under de kalla månaderna, med kyla, snö och is. Det gäller att din båt övervintrar på bästa möjliga sätt för att behålla det bästa möjliga skick på båten.

 

I den här guiden delar vi med oss av våra bästa tips för att ge din båt en trygg och säker vinterförvaring i Stockholmsområdet.

 

Förbered båten noggrant för vinterförvaring

Första steget är att förbereda din båt väl inför vinterförvaringen. Töm bränsletanken på bensin eller diesel så att inga rester blir kvar som kan skada motorn. Koppla också loss batteriet och låt det laddas under förvaringen. Rengör båten invändigt och utvändigt grundligt och applicera ett rostskyddande medel på metall- och lackerade ytor. Detta förebygger rost och missfärgningar under långa månader i förvaring.

 

Välj lämplig förvaringsplats

I Stockholm finns det flera olika alternativ för vinterförvaring av båtar, allt från uppställning utomhus till inomhusförvaring i uppvärmda hallar. Vilken lösning som passar bäst beror på din båttyp och budget. Utomhusförvaring på uppställningsplats är ett prisvärt alternativ, men kräver att du täcker in båten väl för att skydda den mot väder och vind. Inomhusförvaring i en uppvärmd lokal ger ett mer komplett skydd, men är också dyrare.

 

Tänk på att förankra båten ordentligt så den inte riskerar att blåsa eller rulla iväg i storm. Kontakta din båtförvaring för att diskutera den bästa lösningen för just din båt.

 

Oavsett vad du väljer, se till att platsen är torr, väl ventilerad och säker. Undvik fuktiga miljöer som kan leda till mögel och rostangrepp. Läs mer om vinterförvaring av båten i Stockholm!

 

Underhåll båten under förvaring

När din båt väl är i vinterförvaring, glöm inte bort den. Kontrollera den regelbundet och utför underhåll vid behov. Se till att skyddet/presenningen sitter som den ska och åtgärda eventuella skador eller slitage. Kontrollera också nivåerna på batteriet och andra vätskor. Om möjligt, rör om i bränsletanken med jämna mellanrum för att förhindra att drivmedlet försämras. Torka även av båtens ytor för att förhindra kondens och fuktskador som kan leda till mögel.

 

Genom att följa dessa steg kan du känna dig trygg i att din båt får en säker och skyddad vinterförvaring i Stockholm. När våren kommer är den redo att ta dig ut på nya äventyr!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *