Smarta papperskorgar i stadsmiljön

Att bo i en ren, hälsosam och säker stad är grundläggande för de flesta människor runt om i världen. Viktiga tjänster som skräpinsamling tas för givet, men när något går fel förvandlas avfall snabbt till en mycket synlig fråga och ett känslomässigt ämne. Att ha funktionella papperskorgar är en nödvändighet för alla städer och dessa kan vara utformade på väldigt olika sätt men alla fyller sin funktion vid avfallshanteringen. Vi berättar mer i denna artikel.

 

Avfallshanteringen

Avfallsinsamlingen står vanligtvis för 10 till 25 procent av en kommuns budget, och det representerar höga kostnader och dåliga resultat nästan överallt. Oberoende studier visar att 15 procent av papperskorgar i allmänhet är överfulla, vilket ökar hälso- och miljörisker och gör stadskärnor och stadsdelar fula. Städer tenderar att lösa detta genom att öka insamlingsfrekvensen. Följaktligen töms papperskorgar och sopkärl när de bara är 40 procent fulla, så kostnaden för insamlingen av avfall skjuter i höjden. Vidare är det svårt att övervaka papperskorgar i tid, inklusive att ersätta containrar som råkar vandaliseras eller flyttas utan tillstånd.

 

Alternativ möjlighet

En alternativ strategi kan vara att byta från dörr-till-dörr-insamling till frivillig avlämning, men resultaten är inte alltid lysande. Smarta avfallslösningar som utnyttjar Internet of Things (IoT)-teknik gör att papperskorgar kan fjärranslutas och övervakas, med data som visar fyllnadsnivån och datum och tid för den senaste avfallsinsamlingen, och genererar varningar vid brand, skadegörelse eller obehörig soptunna rörelser.

 

Från smarta applikationer till öppna städer

En smart avfallslösning ska inte leva för sig själv. Även om den är värdefull för sophämtning, kan en stad få ut det mesta av sin investering genom att anta principerna om interoperabilitet och öppenhet. Detta innebär att implementera en integrerad, cybersäker nätverksplattform för att vara värd för och hantera flera applikationer, från avfallsinsamling med funktionella papperskorgar till gatubelysning, från parkeringshantering till trafikvideoövervakning och mer. Allt hänger ihop och det börjar ofta med en bra papperskorg.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *