Snygga inomhustrappor gör ditt hem

Du förskönar ditt hem med en modern trappa. Att införskaffa en snygg inomhustrappa ger dig därför en möjlighet att piffa upp ditt hem både med en cool trappa men även med ett häftigt räcke. Du förenar god form, funktionalitet med god kvalitet. Allt för en fungerande helhet. Du kan vara väldigt flexibel. Varför inte en spiraltrappa, klassisk trätrappa eller en modern ståltrappa. Valmöjligheterna är stora. Vi berättar mer om hur du får till en snygg inomhustrappa.

Fem klassiska inomhustrappor

På jakten efter den rätta trappan inomhus kan det vara bra att låta sig inspireras av olika modeller. Vi ger dig fyra olika valmöjligheter.
Tips 1 är en av de vanligaste trappan, vilket är en klassisk enbalkstrappa. Den enkla konstruktionen och strama designen tillåter maximalt ljusgenomsläpp och harmoniserar utmärkt i den öppna planlösningen. Design rak, L-form, U-form med eller utan vilplan. Du kan välja mellan öppen (endast plansteg) eller stängd (sätt- & plansteg).
Tips 2 brukar du kanske oftast se i offentliga miljöer där tvåbalkstrappan passar bättre. Kraven på generösa möten i trappan kräver stegbredder överstigande 120 cm. Tvåbalkstrappan passar även privata bostäder då trappans konstruktion enkelt tillåter inbyggnad, exempelvis när utrymmet under trappan önskas utnyttjas för förråd eller liknande.
Tips 3 är en en spiraltrappa inomhus med trappsteg ek och ledstång trappa elegant välvd av lamellskiktad ek finns det flera varianter med elegant design och härliga proportioner mellan trappans alla delar. Du kan välja spiraltrappa i trä eller stål, oavsett vilket är varje detalj omsorgsfullt tillverkad med yttersta hantverksskicklighet.
Tips 4 är för dig som tycker om att utmana den gängse uppfattningen om hur en trappa ska se ut? En trappa bestående av steg med dold infästning i väggen kan då vara något för dig. Då får du en trappa där varje steg ser ut som att de hänger fritt och kombinerar du dessutom med en cool vajer som räcke så får du garanterat ögonbrynen att höjas hos dina vänner och bekanta.
Tips 5 är inspirerad av Hollywood. Har du ytorna och gillar att ta ut svängarna så kanske en klassisk hollywood-inspirerad trappa mitt i rummet vore något? Om du dessutom tänker dig att den underliggande centrerade balken i stål är en aning svängd så får du en trappa med ett harmoniskt och följsamt uttryck som gör trappan till medelpunkten i rummet.

Tänk också in säkerhet

Oavsett vilken trappa du väljer är det viktigt att du ska tänka på säkerhetsaspekten. Ett säkert trappräcke som dessutom passar in elegant med själva trappan är därför ett måste. Räcken kan fås i glas, härdat och laminerat glas, rostfritt stål och naturligtvis i trä. Här är det fantasin tillsammans med säkerhetsfunktionaliteten som bör vägleda dig. En annan aspekt är att din trappa inomhus ska hålla länge. Den miljö som en trappa är placerad i ändrar sig regelbundet avseende temperatur och luftfuktighet över årets olika tidpunkter. Då många trappor är tillverkade av en kombination av stål och trä kan dessa förändringar av inom- & utomhusmiljön i vissa fall påverka våra trappor så att en efterdragning av muttrar och skruvar blir nödvändig efter en tids användande.