Torekov, ett underbart resmål!

Torekov är ett underbart resmål att åka till för att bada, mysa och äta god mat! Orten är svunnet ur ett tidigare fiskesamhälle, och i dag formligen strålar Torekov av genuinitet, natur och exklusivitet. Torekov ligger i som en pärla längst ut på Bjärehalvöns yttersta spets.

 

Välsmakande ekologisk mat

 

Mycket i Torekov kretsar kring hamnen. Där ligger ett koppel av pittoreska restauranger som trängs runt hamnbassängen. Kika gärna in på nyöppnade Varvet för lite god mat och gott vin.

I samhället inryms även lyxiga krogar som G.Swensons och Gran Hotell Bistron. Det blir då genast något dyrare mat, men ack så gott. De flesta restaurangerna gör till en hederssak att skapa menyer med grönsaker från lokala odlare och kött, fågel, fisk Bjärehalvön eller i vattnen utanför. Ett besök i Torekov är en kulinarisk upplevelse!

 

Små butiker med unikt utbud

 

Det finns ett antal mindre butiker. Ofta med unikt utbud.

Kanske vill ni ha med något minne till barn eller barnbarn? Då tycker jag ni ska passa på att titta på Torekovs barnklockor som har en mindre pop-up-butik på torget. Det är en familj med lokal anknytning som tagit fram armbandsur för barn som andas exklusivitet och kvalitet precis som orten Torekov. De har även e-handel på hemsidan www.torekovs.se

 

Bada och mys

 

En bit från hamnen ligger den berömda morgonbryggan. Där möts man iklädd morgonrock under dagens alla timmar. En konstant ström av badsugna kommer och går från bryggan. Bli inte förvånad om du stöter på några av Sveriges mest prominenta artister eller filmstjärnor. Med all säkerhet kommer de att hälsa lika hövligt på er som på alla andra. I Torekov existerar det en unik stämning där alla får känna sig hemma.

 

Bo i Torekov

 

Vissa platser behöver man ge lite tid för att på riktigt förstå deras storhet. Torekov är en sådan plats. Unna er gärna en övernattning i Torekov. Känn lugnet av att strosa på hedarna på södra sidan, eller låt barnen bada på sandstranden norr om hamnen. Njut av tiden, planera med att stanna över natten. Undvik stress utan må gott ett par dagar.

 

Det finns gott om boende i Torekov. Både hotell, vandrarhem, pensionat och bed & breakfast. Ett bra tips är Torekov Hotell som inte bara erbjuder härligt boende, utan förstklassig mat och möjligheter till spa och gym. De har ofta olika prisvärda weekenderbjudanden för par eller vänner som ”bara vill åka i väg och skämma bort sig lite”.

 

Missa inte fantastiska Hallands Väderö

 

Hallands Väderö är ett måste för de som är i Torekov mer än över dagen. Det går turbåtar från Torekovs hamn ut till ön och resan över tar ca 20 minuter. Ute på ön finns det härliga badstränder som erbjuder privata bad både från klippor och sand. Har man lust att gå en promenad så ska man veta att längst upp i norr på Väderön har vi ett av Sveriges renaste vatten som många fritidsdykare njuter av.

 

Så avslutningsvis, om ni känner att ni någon gång har en dag eller två över – skapa er en resa till Torekov på Bjärehalvön. Torekov, Bjärehalvöns pärla!