Vad är en signetring?

Signetringar har en historia – dessa tidlösa smycken har burits av alla från kungar och kejsare till moderna prinsessor. De är vackra och sentimentala föremål som omedelbart kan bli familjens arvegods och kan till och med bäras som förlovningsringar eller som en del av ett bröllopsset. En signetring är vanligtvis graverad med ett vapen, monogram eller annan design och bärs på lillfingret på höger hand. Ursprungligen använde män dessa ringar som sigill för att bekräfta signaturer på viktiga dokument, kontrakt och brev, men idag bär många människor signetringar som en rolig accessoar. Idag finns det signet rings att köpa för både män och kvinnor.

Vad du ska leta efter i en signetring

Vilken form har ytan på en signetring? Ytan är vanligtvis kvadratiska, fyrkantigt ovala eller cirkulära former.

Behöver jag gravera min signetring? Även om många väljer att gravera sin ring med sina initialer, en liten design eller något sentimentalt, är det verkligen inte nödvändigt; de är lika vackra och övertygande när de lämnas tomma.

Hur bär jag en signetring? Signetringar bärs vanligtvis på höger hand, ofta på lillfingret.

Vilken metall ska jag välja till min signetring? Signetringar ses oftast i guld, men de finns också i andra metaller som vitguld, roséguld eller silver.

Signetringen idag

En gång var den en symbol för familjestatus men har nu blivit en varaktig symbol för stil. Den chica signetringen kan anpassas för att passa en mängd olika stilar och smaker. Om man vill följa traditionen, bör en signetring graveras med ett vapen som endast får vända sig mot bäraren: denna tradition går tillbaka till medeltiden, då familjevapen föddes ovanpå hjälmar som bars i strid. Men en signetring kan komma i många former och former, med initialer, en speciell talisman eller symbol eller ett anpassat konstverk.

Idag är signetringen en chic och tidlös accessoar som passar både män och kvinnor. Den är lika snygg tillsammans med en T-shirt och jeans som en formell kostym och är ett perfekt framtida arvegods.