Vad kan en naprapat Roslags Näsby hjälpa dig med?

Det kan finnas många orsaker till att du har behov av att få hjälp av en naprapat. Om det är så att du upplever smärta av något slag, eller har fått en diagnos, så kan det vara läge att boka in en tid. I Sverige finns det naprapater i de flesta städer, så det är inte svårt att hitta en naprapat Roslags Näsby om det är där du bor.

Naprapati i sig, det är en ganska bred behandlingsform. Det innebär att den kan hjälpa mot en mängd varierande besvär. Dock är det oftast ett par återkommande besvär som naprapater ofta får behandla. Det handlar då om att ha nackbesvär eller att man har besvär med skuldran. Om man har besvär med detta, så får man ofta värk, smärta samt ibland även nedsatt funktion i en eller flera delar av kroppen. Då kan en naprapat göra en manuell behandling för att åtgärda detta.

Andra vanliga krämpor och skador som en naprapat kan behandla är spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, migrän, så väl som de kan behandla axelbesvär, musarm, ländryggsproblem, ryggskott, ischiasproblem, knäbesvär och mycket mer. Du kan kontakta en naprapat för att se om de besvär du har kan göras något med.

Vad kostar en naprapatbehandling?

Det går inte säga rakt av vad en behandling hos en naprapat kostar. Det beror lite på var du bor samt vad det är du behöver ha hjälp med. Det finns en generell kostnad som ligger mellan 550–700 kronor. Sedan räcker det oftast inte bara med en enda behandling för att dina besvär ska gå över. Utan du får räkna med att du minst måste gå ett par gånger till din naprapat.

Hur går en behandling till?

Idag är det så att olika naprapater kan arbeta med olika behandlingar. Generellt är det så att du först får gå igenom en undersökning. Det är för att naprapaten vill ta reda på bakomliggande orsaker till sin smärta. Du får även svara på en del frågor. Sedan kan naprapaten oftast ställa en diagnos. Därefter kan behandling utföras. Det kan då vara att naprapaten kombinerar manipulations- och mobiliseringstekniker med mjukdelstekniker som massage, bindvävstekniker och stretching.

Fokus ligger först och främst på att minska din smärta för att sedan återställa funktionen i rörelse- och stödjeorganen. Sedan så ser en naprapat alltid till att både analysera och åtgärda bakomliggande orsaker. Det kan då handla om att du har en muskulär obalans eller att det förekommer brister i arbetsmiljön.

Hur lång tid tar en behandling?

I regel så tar en behandling runt 30–45 minuter, men det kan variera beroende på varför du är där. Det första besöket tar alltid något längre tid. Det eftersom naprapaten genomför en ordentlig undersökning och även lyssnar på din redogörelse för de problem du har.

Sedan kan det vara individuellt hur många besök du behöver, för att bli fri från din smärta. Svenska Naprapatförbundet har inom ramen för kvalitetssäkringsarbetet regelbundet utfört datainsamlingar och utvärderat detta. Detta visar att det krävs minst 3–4 besök per orsak.