Välj rätt boxningshandskar

Om du vill implementera boxningen i ditt liv måste du först se till att du får det bästa paret nybörjarhandskar. Din träning bygger mycket på komfort och flexibilitet. Om dina handskar inte sitter ordentligt kan din prestation bli lidande. Du är förmodligen angelägen och exalterad över att komma igång. Att förstå hur du väljer det bästa paret handskar hjälper dig inte bara att känna dig som en mästare, utan du kommer också att träna som en mästare. Vi berättar mer.

Varför behöver du handskar till din träning?

Om ditt mål är fitness och hälsa kanske du undrar varför du behöver boxningshandskar överhuvudtaget. Även om de kanske inte är ett krav för allmän träning, vet du aldrig vart dina mål kan ta dig. Ena dagen kanske du börjar med en högintensiv konditionsträning och nästa dag kan du komma på att du vill jobba med handskar och slagpåse. När du blir starkare blir din träning mer fysisk och handskar hjälper dig att skydda dig från skador.

Vilken typ av boxningshandske ska du välja?

Vilken typ av handskar du väljer för din träning beror mycket på vad du planerar att göra. Det finns några olika stilar av handskar som du kan tänka på när du handlar. Här är tre som används mest av nybörjare. Träningshandskar är något som varje boxare har i sitt skåp. Träningshandskar är multifunktionella och avsedda för slagpåse, sparring och mattarbete. Träningshandskar är populära för nybörjare eftersom de löser alla situationer du kommer att stöta på, men de är inte nödvändigtvis perfekta till någonting. Om du planerar att fokusera på specifik träning kommer du med största sannolikhet att vilja välja ett annat par handskar. Sparringshandskar är det som ligger närmast tävlingshandskar, men de har mer stoppning så att du kan träna live utan att skada någon. Dessa är lättare än träningshandskar. För nybörjare och alla som inte sparrar professionellt är kardborreband dessutom alltid att föredra.