Vilka fördelar och nackdelar finns det vid köp av färdigmonterade möbler?

Det kan vara värt att fundera kring fördelar och nackdelar med att köpa monterade eller omonterade möbler till ditt hem?Kanske har du tänkt på om du skall köpa den där byrån, vitrinskåpet eller skänken som kommer underlätta din förvaring av klädesplagg eller andra saker. Frågan är, skall man välja monterad eller omonterad möbel?

Spara arbetstid.
En av de största fördelarna med en monterad möbel såsom exempelvis en byrå är den arbetstid som du sparar då du slipper tidsödande montering. Exempelvis har större byråer oftast ett flertal lådor med medföljande innerdelar som skall monteras ihop. Det behövs oftast två personer för montering av möbler, det kan vara mycket svårt att montera själv då det ofta behövs en hjälpande hand att hålla i när lådor eller glas skall monteras in i möbeln. Det finns flera möbelbutiker både på nätet och fysiska som säljer monterade möbler .

Transporten.
Den direkta nackdelen kan vara att det är svårare att transportera hem en färdigmonterad möbel jämfört med en omonterad samt att risken för transportskador kan vara större vid transport av en monterad möbel. Om du skall hämta en monterad möbel, tips är att mäta ytterförpackningen och säkerställa att den går att lasta in i ditt transportfordon och att den hanteras varsamt efter de instruktioner du fått av leverantören.

Inbärning in i bostaden.
Omonterade möbler är platta paket, lätta att bära in jämfört med en monterad möbel. Vid köp av en monterad möbel, viktigt är att säkerställa att den monterade möbeln verkligen går in i hiss eller dörrpost så detta ej blir ett hinder när du väl står där på plats med möbel och bärhjälp.

Proffsig montering.
Som lekman kan det vara svårt att själv montera ihop en större möbel så den blir exakt rätt med lådor och dörrar. Tjänster för möbelmontering kan ibland köpas till på nätet lokalt av firmor som specialiserat sig på detta.

Andrahandsvärde
Generellt kan färdigmonterade möbler upplevas som mer gedigna och äkta jämfört med en omonterade möbler som monterats ihop av en lekman, detta kan i förlängningen ge ett högre andrahandvärde för färdigmonterade möbler. Slutligen kan valet ibland avgöras om möbeln är monterade eller ej, dock faller valet av möbel kanske oftast på hur möbeln ser ut och vilket pris den har och att den täcker det behov du har av den möbel du väljer.