Vilken typ av massage i Gävle passar dig?

Massage, det är något de flesta vill kunna unna sig. Massage är faktiskt något som har funnits med länge, det i flera tusen år. Dock så ser massagen olika ut, beroende på land eller kultur. Det som är gemensamt för de flesta metoder, det är beröring av huden för att framkalla avslappning. En avslappnad kropp ger avslappnade vävnader, senor och muskler.

Massage i sig är en form av behandling av kroppen. Det handlar om att knåda, gnida, krama eller bulta musklerna på olika sätt, beroende på typ av massage. Du som känner behov av att slappna av, du kan boka massage Gävle. De allra flesta av oss, vi har behov av en massage då och då. Det oavsett om man sitter still mycket varje dag eller har en aktiv vardag.

Olika varianter av massage

Massage är för både din kropp och ditt sinne. Du kan med hjälp av massage bli mer avslappnad men massage hjälper även den som drabbats av en idrottsskada.

Det finns som sagt många varianter av massage, även om de flesta mest har hört talas om klassisk svensk massage och thaimassage. Dock finns det även en som kallas för aromamassage. Den görs med hjälp av eteriska oljor. Man använder då olika dofter för att uppnå olika saker. Bland annat används lavendel mot stress medan rosmarin fungerar bra mot spända muskler.

En annan variant av massage, det är hot stone massage, som inspirerats av asiatisk medicin. Den är bra att välja om du inte klarar av en djupgående massage. Massagen utförs med doftande oljor och varma polerade stenar.

En japansk massage, det är shiatsu. Man kan säga att den är som en blandning av akupressur och healing och den görs utanpå kläderna. Den som behandlar använder hela sin kropp för att massera och trycka och stretcha din kropp

Klassisk svensk massage kom till på 1800-talet och detta är den troligtvis den mest kända massagen av dem alla. Per Henrik Ling är den person som ligger bakom metoden.

Hitta rätt massage för dig

Det finns olika typer av massage i Gävle du kan satsa på. Vad du ska välja, det beror lite på vad du behöver hjälp med. Är det så att du känner av en fysisk eller psykisk stress eller att du upplever muskelspänningar eller har en dålig blodcirkulation, då är en klassisk svensk massage att föredra. Den omfattar bland annat långa svepande strykningar och punktmassage av din kropp och muskler.

En annan behandling som kan hjälpa lika bra som en massage, det är en fasciabehandling. Den är djupverkande och kan ge dig hjälp om du har besvär med rygg eller nacke.

En annan variant av massage, det är taktil massage. Den passar bra om du har sömnsvårigheter, smärta eller känner av stress. Massagen i sig handlar mycket om beröring och det i form av basala rörelser. Dessa stimulerar ditt parasympatiska nervsystem vilket gör att kroppens läkningsprocess främjas samt att hormonet oxycitin utsöndras.

Om du idrottar och fått sträckningar, muskelsmärtor, muskelspänningar så kan det vara läge att boka in en så kallad idrottsmassage.