Kontrollera ditt dricksvatten med ett vattenprov

Även om ditt dricksvatten ser ut att vara drickbart och dessutom inte smakar konstigt kan det ändå vara så att det innehåller farliga ämnen. Ett enkelt vattenprov kan göra en vattenanalys som avslöjar vilka ämnen du får i dig genom ditt vatten. Vi berättar mer om hur det går till att beställa vattenprov på ett smidigt och enkelt sätt.

 

Beställ online

Du behöver beställa vattenprov hem för att ta testet och sedan skicka det tillbaka för analys. Svårare än så är det inte. Allt gör du dessutom online. På så sätt tar du reda på vad ditt dricksvatten innehåller för att du och ditt hem ska få ta del av så friskt vatten som möjligt. Du kan välja mellan en eller flera vattenanalys beroende på ditt behov. När de har mottagit din beställning skickas ett provkit med ett formulär och instruktioner. Det tar ett par dagar att få. Läs igenom instruktionerna innan du påbörjar analysen och fyll sedan i formuläret. Skicka sedan tillbaka ditt provkit. När de mottagit ditt vattenprov påbörjas analysen. När vattenanalysen är klar kommer de att ringa upp dig med en lösning och offert. Allt det du behöver göra är således att göra en beställning online, erhålla ett provkit, fylla kitet med ditt vatten, skicka tillbaka och sedan vänta på resultatet.

 

Vanliga tecken på att jag behöver beställa ett vattenprov

Det kan finnas mer eller mindre uppenbara tecken på att du behöver göra en analys på ditt vatten genom att beställa ett vattenprov. Dålig lukt i vattnet är en av de vanligaste symptomen. Lukten kan bero på svavelväte eller metangas, men kan också bero på att bakterier eller avlopp har kommit ut ur din vattenkran. Vitt-eller grumligt vatten är ett annat tecken. Likaså brunaktigt vatten som kan orsakas av järn, vilket ger en obehaglig smak samt missfärgning. Svarta prickar i dricksvattnet orsakas oftast av mangan som faller ut i vattenledningarna.